КТ "Подкрепа": КЕВР винаги се изкушава да се занимава с политика, а не ѝ е работа

Според Димитър Манолов "ТЕЦ Марица Изток 2" го очаква съдбата на приватизираните предприятия

08.06.2020 | 21:49 Редактор: Наталия Тотева

Над 201 млн. лева ще бъдат върнати на клиентите на топлофикациите. Според президента на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов, проблем би имало, ако парите трябва да се върнат наведнъж на всички хора, поради което правилен е средният път.

"Тази КЕВР винаги се е изкушавала, но напоследък още повече се изкушава да се занимава с политика, което не ѝ е работа. Дали някой нещо е изтървал, че когато намалява цената на газта ще се увеличават сметките, дали е направено нарочно, за да разтрепери дрехите на хората - никой не знае", обясни той за "Денят ON AIR".

Манолов коментира за Bulgaria ON AIR и квотите за производство на електроенергия. По думите му това, което се случва в момента, наподобява "класиката, по която са се изкрали предприятията в България".

"На най-големия ТЕЦ на Балканския полуостров му присъждат количество 0. При това са му отнети всички възможности на по-късен етап да се включи. Като са увеличени до такава степен квотите за производство на някои производители, че те не могат технически да произведат количествата електроенергия. Само и само за този ТЕЦ да не остане нищо. Натрупваме ги със задължения, те изпадат в несъстоятелност, след това някой ги взима за 2 лв. В момента, в който някой ги взима, започват да се случват чудеса."ТЕЦ Марица Изток 2" ще стане в някакъв момент американски ТЕЦ", посочи той.

Според лидера на КТ "Подкрепа", от една страна имаме решение на Народното събрание, което казва, че "държавата трябва да се погрижи да работят ТЕЦ и мините", а от друга страна имаме решението на КЕВР, което посочва обратното.

Димитър Манолов отбеляза, че има възможност нарочно да се фалира "ТЕЦ Марица Изток 2".

"Аз бях в гимназията, когато започнаха да строят "Белене", тази година ще стана на 62 години", каза още Манолов.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК