Горанов за Божков: Ако има доказателства, да ги дава и да се свършва с панаира

Според финансовия министър намаляването на ДДС в някои сектори няма да намали цените

07.06.2020 | 13:38 Редактор: Ивет Арабова

Премиерът Бойко Борисов на извънредна неделна проверка. С част от политическия си кабинет той провери строежа на третата линия на софийското метро от "Красно село" до булевард "Владимир Вазов", която трябва да е готова през август. По време на инспекцията Борисов коментира и актуални теми. 

Борисов спомена и бизнесмена с 18 обвинения Васил Божков, както и отношенията му с шефа на пресцентъра на МС Севдалина Арнаудова.

"Въобще не коментирам повече, това им е играта на тези хора. Никога не съм я изпращал, никога не съм ходил там пък аз, не искам да ви влизам в играта. Има процесуално следствени действия, които се правят от прокуратурата и съда, тези хора са клиенти на правосъдието не са наши", обясни премиерът.

"Ако има доказателства, да ги дава и да се приключва с този панаир. Как си представяте така, като ме гледате, че мога да изрекетирам един от най-богатите и известни хора от прехода", заяви финансовият министър Владислав Горанов.

Горанов допълни, че намаляването на ДДС в някои сектори няма да намали цените, но ще има загуба за бюджета.

"На Запад един км метро излиза 150 млн евро, а тука за 1 км метро е 40 милиона евро", обясни шефа на "Метрополитен" инж. Стоян Братоев.

"Не, не, аз само когато някой повдигне въпрос, само да каже думата "корупция", и го свалям в метрото", заяви Борисов.

Инженер Братоев разказа на премиера за трудностите при строежа на подземната железница. "Една подземна река влезе вътре и се наложи отвънка", добави той. На метростанция "Театрална" премиерът се впечатли от арт инсталация, която се променя, гледана под ъгъл. Столичният кмет Йорданка Фандъкова поиска съдействие от премиера за финансирането на метрото. 

"Вие в София не може да го разкажете, това е подземен град нов град. Кой го харесва, като тръгнеш да говориш, те ти викат стига с това метро. Елате на "Графа" да ви покажем 2 плочки и дебата за София приключва. Вижте тука за милиарди, вие мислите, че това е даденост, а не е даденост, комунистите защото не го построиха а си направиха само НДК, да си правят конгреси, а не не направиха това за хората", коментира Борисов.

Вижте повече в репортажа на Виктор Борисов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


4
0 rate up comment rate down comment 0
Вилхелмина
преди 3 години
Този няма ли да се скрие вече в дупката от която е изпълзял!!!? Сигнализирай за неуместен коментар
3
0 rate up comment rate down comment 0
аладин
преди 3 години
погалила ли е шехерезада ритона ,бе Сигнализирай за неуместен коментар
2
0 rate up comment rate down comment 5
анонимен
преди 3 години
Прав е Бойко...стига с тея турски сериали...нееее индийски...:) Сигнализирай за неуместен коментар
1
3 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Вие го започнхте панаира, сега ще си сърбате попарата. Сигнализирай за неуместен коментар