Лекар: Не бива да живеем в постоянен страх, че може да се разболеем

Според д-р Гергана Николова неспазването на някои мерки води до риск за всички

03.06.2020 | 21:49 Редактор: Ивет Арабова

7 от новозаразените 9 медици у нас са от болница в Сливен, която не приема пациенти с Ковид-19. Отделението е затворено, търси се източникът на заразата. Колко застрашени продължават да са медиците? 

"Нормално е, когато работиш на първа линия, да е повишен рискът от това да се заразиш, колкото и да се взимат предпазни мерки. Ние работим, докато сме живи, докато дишаме - това е нашият начин на живот", каза за "Денят ON AIR" д-р Гергана Николова, която е член на Управителния съвет на Българския лекарски съюз.

По думите ѝ неспазването на част от определените мерки води до риск за всички, включително и медиците. Тя посъветва да не живеем в непрекъснат страх, че може да се разболеем и това да спре нормалния ни начин на живот.

"Слагайте маските, пазете социална дистанция, когато посещавате болници. Надяваме се, че топлото време, слънчевите лъчи ще намалят заболеваемостта и риска от заболяване. Ще се разхождаме повече, ще спазваме дистанция - животът продължава", обясни д-р Николова в ефира на Bulgaria ON AIR.

Вижте целия разговор във видеото.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК