Пореден хладен и дъждовен ден, очаква ни слънчев уикенд

Максималните температури ще са от 19 до 24 градуса

03.06.2020 | 07:20 Редактор: Искра Ангелова

Днес ще се задържи хладно. Сутринта ще има слънце, а следобед ще превалява. В Северна и в Източна България се очакват по-съществени валежни количества. Вятърът ще бъде от запад слаб със скорости до 5 м/с. Максималните температури ще са от 19 до 24 градуса.

По Черноморието облачността ще бъде разкъсана със следобедни превалявания. Следобед ще прегърми по южното крайбрежие. Вятърът ще бъде слаб от югоизток. Максималните температури на въздуха ще бъдат от 19 до 21 градуса. Това прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александра Янкова.

Морската вода е с температура от 15 до 17 градуса. Вълнението ще бъде слабо.

Над планините ще има разкъсана облачност, по-значителна следобед. Ще превали и прегърми. Над 2300 м дъждът ще премине в сняг. Вятърът по високите била и върхове ще бъде свеж от запад-северозапад. Максималните температури на 2500 м височина ще достигат около 0 градуса,а на 1500 м около 7-8.

В четвъртък валежите ще бъдат на по-малко места и по-краткотрайни по Черноморието и над планините. В петък чувствително ще се затопля със следобедни валежи главно около планините. 

В събота и в неделя ще има повече слънчеви часове и температурите в населените места ще надвишават 25 градуса. Ще превали над Рила и Пирин.

Вижте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК