Водата в Хасково - 3 години негодна за пиене, а сега вече и поскъпва

Хората в града негодуват, тъй като цената не отговаря на качеството

01.06.2020 | 19:02 Редактор: Искра Ангелова

Гражданско недоволство в Хасково заради планирано увеличение на водата. Според новия Бизнес-план на водното дружество - тя трябва да поскъпне с 50 стотинки. 

Повече от 3 години хората в града не можеха да ползват питейната вода заради наличието на уран в нея. Преди дни забраната бе вдигната.

3 лв. за кубик – толкова струва водата в Хасково сега. Съвсем скоро обаче се очаква тя да поскъпне с 50 стотинки. Хората в града негодуват, тъй като цената не отговаря на качеството.

"Тая цена е крайно висока. Просто не може да плащаме питейна, а да получаваме поливна вода. Водата е жълта, мръсна е, нито за пране, нито за готвене. Едно миене, едно къпане и бойлерите се пълнят с пясък, с кал. Аз не знам, кой ще ни покрива щетите", каза жителят на Хасково Дамян Николов.

Той живее на ул. "Георги Китов" в областния град. Години наред има проблеми с липсата на вода. 

Днес също нямаше такава в чешмата му.

"Когато ВиК спре водата и копаят някъде, ние сме най-ниската точка и всички боклуци, пясъци, кал, камъчета се събират при нас и се запушва мрежата. Няма вода с дни, докато не потърся частно ВиК, за да дойдат да ми отпушат тръбите и сега съм предприел мерки да ги сменям", допълни той.

Съседът на Дамян също се оплаква от безводие.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК