Пловдивско село под постоянен воден режим заради стари водопроводи

Причината е слабото налягане в мрежата

24.05.2020 | 16:50 Редактор: Ралица Братанова

Водно изпитание за жителите на няколко пловдивски села. Заради стари водопроводи и натоварено потребление те живеят в постоянен воден режим. За проблемът е сезирана община Родопи, откъдето обещаха до дни криза да бъде решена. 

От години жителите на пловдивското село Браниполе имат проблеми с водата. Причината е слабото налягане във водопроводната мрежа. 

Невяна живее от 40 години в Браниполе и казва, че винаги е имало проблем с водоподаването. На това изпитание са изложени над 2000 жители от селото, чиито домове попадат в обсега на проблемния участък на водопровода. А спасението за това е всяко домакинство да се запаси с резервно количество вода. 

Хората от селото се оплакват, че водата почти никога не стига до вторите етажи на домовете им. А когато това се случи, тя е мръсна и негодна за използване. 

"Имам уверението, че до вторник-сряда, другата седмица, проблемът ще бъде решен и хората ще имат нормално налягане на водата", заяви кметът на община Родопи Павел Михайлов. 

А до тогава жителите на Браниполе ще разчитат на оскъдните си запаси от вода, с които да посрещат нуждите си.

Вижте повече в репортажа.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 11 месеца
Нямаше край тази водна криза. Не се напънаха тези общини да оправят на хората водопреносните мрежи. Сигнализирай за неуместен коментар