Радев: Данъчната ни политика не е справедлива, задълбочава бедността

Президентът разкритикува намаляването на ДДС-то за ресторантьорите и книгите

27.05.2020 | 13:50 Редактор: Тодор Петров

В Садово президентът Румен Радев разкритикува намаляването на данъка върху добавената стойност на 9% за ресторантьорите и книгите. 

Радев определи създаването на държавни бензиностанции като авантюра. Според него това е знак, че държавата не се справя в борбата с картелите на горива.

Към сложна система, каквато е данъчната, не трябва да се подхожда на парче и без ясни идеи и разчети, смята държавният глава.

"Нашата данъчна политика не е справедлива. Тя води до задълбочаване на бедността и неравенствата, лишава публичните ресурси от важни постъпления. Крайно време е дебатът за прогресивното данъчно облагане да стартира", заяви Румен Радев.

По отношение на разхлабените мерки срещу Ковид-19 президентът припомни, че отдавна е призовал за управляем план с ясни критерии за излизане от кризата и за разхлабване на мерките. 

"Такъв план не се случи.  Надявам се рисковете да са минимални. Но влязохме с хаос от извънредното положение, излизаме с още по-голям хаос от него", каза държавният глава.

Снимка, архив: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


1
1 rate up comment rate down comment 0
Пенсионер
преди 3 години
Що си мисли, че разбира от данъци и още повече от политика? Досега е показвал точно обратното. Сигнализирай за неуместен коментар