Helpbook алармира: Шум и незаконно строителство в столични квартали

Ако видите проблем, подайте сигнал в онлайн платформата

26.05.2020 | 17:25 Редактор: Анисия Иванова
Helpbook алармира: Шум и незаконно строителство в столични квартали

Незаконното строителство е проблем в много населени места, а причинява и сериозни щети на природата. То не се толерира от законодателя, който е предвидил сериозни санкции за нарушителите.

В тази връзка ни изпратиха сигнал в платформата Helpbook.info, ето какво се твърди в него: "Пиша ви от името на живущите в квартал Младост 2. Желаем да сигнализираме за незаконен строеж в квартала. Подавали сме многократно жалби и сигнали до съответните институции, първата жалба е подадена още през 2017 г. до Столична община – район Младост от живущите относно даването на разрешение на този строеж, но така и не е получен отговор, а строежът вече е в ход и вече няма много време за реакция. Моля ви за съдействие този случай на незаконно строителство да не бъде поредният потулен и да бъде прекратен преди да е станало късно."

За тормоз от строителни дейности ни съобщава друг наш потребител: "Системно един господин от две седмици съзнателно си реже с флекс, бие някакви ламарини с чук и дори пуска индустриален компресор под прозорците на две многофамилни кооперации между 14:00 и 16:00 ч. За справка, на метри от същите жилища се ремонтира основен столичен булевард и дори работниците спират между 14:00 и 16:00 ч. Крайно време е полицията да се задейства и да се спрат подобни своеволия. Има си работилници за такава дейност. Общите части не са работилници, особено когато никой не се съобразява с останалите живущи!“

Ако видите проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в Helpbook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Снимка:Helpbook

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК