Следят изкъсо за пияни и дрогирани по пътищата около 24 май

Ще се създаде реверсивно движение на излизане от столицата към Перник

22.05.2020 | 13:43 Редактор: Александра Иванова

Засилен контрол по пътищата започва от днес заради серията от три почивни дни за 24 май. Полицаите ще следят и за спазване на противоепидемичните мерки. 

"Пътна полиция" ще подпомага движението за по-лесно и безаварийно напускане на градовете. 

"На територията на цялата страна сме разпоредили на колегите да участват и да организират операции, насочени към употребата на алкохол, наркотици и превишена скорост", обяви гл. инспектор "Пътна полиция" Николай Крушарски.

Реверсивно движение на излизане от столицата към Перник ще облекчава трафика в началото на трите почивни дни.

"Днес и утре ще бъдат отворени две ленти в посока Изход и една посока Вход обратно в понеделник", разясни инсп. Крушарски.

От "Пътна полиция" напомнят на водачите и за ремонтите на виадуктите на магистралите "Тракия" и "Хемус" и апелират да се шофира с повишено внимание в тези участъци. Жандармерията също ще следи за безопасността на движението, опазване на обществения ред и за спазване на противоепидемичните мерки. 

"Включени са приоритетно районите на училищата, паркингите на големите магазини, на хипермаркетите, на моловете, както и места, където е възможно струпване на голям брой хора. Допълнително екипи ще следят за безопасността на движението и за обществения ред", посочи гл. инсп. "Охранителна полиция" Дарин Димитров.

Униформените ще налагат глоби и на абитуриенти, които нарушават противоепедимичните мерки.

С фиш да се отнемат книжка и контролни точки. Това предвиждат промени в Закона за движението по пътищата, които бяха пуснати за обществено обсъждане. 

Вижте повече в репортажа на Даяна Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК