Радев се срещна с протестиращи и коментира строежа на Националната педиатрия

Президентът подчерта, че е важно да се знае дали проектът ще покрие всички изисквания

21.05.2020 | 14:14 Редактор: Ивет Арабова

Протестиращите, които са против доизграждането на нова детска болница в сградата, строена преди 40 години, са на среща с президента Румен Радев. Миналата седмица те започнаха и подписка.

На срещата присъстват представители на родителски организации, педиатри и архитекти. В момента те излагат своите аргументи защо не са съгласни с идеята на МЗ новата Национална детска болница да бъде доизградена върху вече съществуващ строеж в двора на "Александровска болница", предаде репортер на Bulgaria ON AIR. 

В началото на срещата Румен Радев заяви, че е изключително важно оттук нататък да има диалог и прозрачност. Президентът подчерта, че е много важно да се знае дали проектът ще покрие абсолютно всички изисквания, за да имаме нова детска болница на световно ниво. Радев допълни, че вече е получил уверение от Здравното министерство, че всички изисквания ще бъдат покрити.

В неделя десетки излязоха на протест пред сградата на Министерския съвет срещу проекта за изграждането на Националната педиатрия в сегашния вид на проекта. Над 18 000 подписа са събрани, а стойността на проекта е над 90 млн. лева. "Зелена" светлина за него беше дадена в началото на април от здравния министър Кирил Ананиев.

Вижте повече в репортажа на Михаела Карабельова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Пенсионер
преди 3 години
Те не протестираха ли пред министерството? Той ги е поканил, не защото може да им реши исканията, а просто за да го отразят в медиите. Сигнализирай за неуместен коментар