Ректорът на ВУЗФ: 9% ДДС за туризма е безумна грешка, пропиляха Черноморието

"Българинът е виртуоз в ДДС измамите", каза доц. Григорий Вазов

19.05.2020 | 22:05 Редактор: Искра Ангелова

От 1 юли 9% ДДС за хотелите и ресторантите. Освен тях, с по-ниско ДДС ще се ползват и книгите, включително електронните.

"За мен това е много безумна и сериозна грешка, но явно тук имаме политическо решение. Стига с този туризъм, те си заслужават това, което получават в момента. Пропиляха българското Черноморие, пропиляха българските планини, почнаха да строят по дюни и морета. Създадоха ресторанти, в които имаме кошмари в кухнята и кошмари в обслужването", каза ректорът на ВУЗФ доц. Григорий Вазов в предаването "Денят ON AIR".

Синдикатите предлагат да се намали ДДС-то в транспортния бранш от 20% на 18%.

"Това е по-добър вариант, защото бъдете сигурни, че в момента ще бъдем в началото на много сериозни икономически ДДС измами. Знаете, че българинът  е виртуоз в ДДС измамите. Сега е моментът, в който точно този отрасъл трябва да бъде оставен, за да може да се преструктурира. Това, което става, то ще оцелее", допълни доц. Вазов пред Bulgaria ON AIR.

Туристическият сезон започва скоро, но всичко останало трябва да бъде покрито с платна на Кристо и да спре да съществува, смята той.

"Това е моето мнение. Може би е скандално, но е крайно време", категоричен е ректорът на ВУЗФ.

Той коментира и намерението на правителството да прави "Държавна петролна компания".

"За мен това не е правилно, защото там, където влезе държавата - то се предполага, че ще започнат измами в рамките на 2-3-4 години. Държавата трябва да помисли как да вкара необходимите икономически мерки, механизми и начини, за да регулира този пазар", подчерта доц. Григорий Вазов.

Той посочи, че оттук нататък политиката на държавата е не да се харчат пари, а трябва да бъдат вложени в инвестиции в работещите предприятия, които имат по 100-200-300 доставчици.

"Това са малък и среден бизнес, който много бързо може да се преструктурира", каза ректорът на ВУЗФ.

Вижте целия разговор във видеото.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

3
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 1 година
Страшно много недомислици Сигнализирай за неуместен коментар
2
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 година
Всеки с прав в някаква степен.... Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
Шопа
преди 1 година
Един път да съм съгласен. За съжаление това, което виждам ме кара да мисля само едно - въпрос на седмици е да кипнем. Народа е пощурел и е на една ръка разстояние от неконтролируема саморазправа. Не ресторанти, нито черноморие... Една искра и всичко ще иде по дяв..о...ли..т.е. Въпрос на време е. Сигнализирай за неуместен коментар