Д-р Кунчев изригна: Трябва да си сляп, за да твърдиш, че няма вирус!

В България организираме протести срещу нещо, което още не е създадено, заяви той

19.05.2020 | 09:48 Редактор: Тодор Петров

Въпреки намаляването на новите случаи на коронавирус в България, рисковете остават и стриктното спазване на санитарните мерки трябва да продължи.

"За първи път у нас ще има нов подход при приема и лечението на болните. Основната част от тях ще бъдат настанявани във ВМА, в "Пирогов", във Втора градска болница, в Александровска болница, в болница "Св.Анна" и др. Отделенията в другите лечебни заведения, специализирани за Ковид-19, ще останат в готовност в случай на необходимост", обясни ген. Мутафчийски.

Според главния държавен здравен инсп. доц. Ангел Кунчев затварянето на цели квартали с цел ограничаване на разпространението на Ковид-19 не винаги е ефективно.

"Трябва да се работи на ниво семейство, за да може взетите мерки да имат ефект. Затварянето на големи области носи със себе си други проблеми и създава допълнителни хуманитарни нужди за хората вътре в изолираната зона", допълни той.

Неефективни са и някои други мерки като например "пръскането на улици с дезинфектанти", което според Националния оперативен щаб, няма никаква научна обосновка. Здравният инспектор благодари на всички, които спазваха ограниченията и така България влезе в групата на трите най-успешни страни в Европа. 

"Разбира се, и лъжичката катран може да развали кацата с мед, това е нещо, което не ми се иска да става. Човешки не мога да разбера хора, които при 4,8 млн. заразени в света и 320 хил. починали в напреднали страни с огромни възможности, продължават да твърдят, че няма вирус, няма епидемия. Човек трябва да е сляп или да не разбира нищо от тези работи, за има такива твърдения. Всички желаят и хвърлят огромни усилия да направят ефективна ваксина, която ще спаси света. В България организираме протести срещу нещо, което още не е създадено", коментира доцент Кунчев. 

НАТО задължава България да задели ресурс за лечение на военни с COVID-19, като предупреждава, че може да има „втори удар“ на заразата.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Коста Костов
преди 3 години
Докторе, вирус със сигурност има и вие много добре знаете къде, кога , как и защо е роден и пуснат на свобода. Хората не вярват, поради противоречивите заповеди, издадени в световен мащаб, включително и у нас. Пример за това е обявяването на заповедите на Ананиев за невалидни от КС. А действителността се преекспонира в противоречията на тези заповеди, Как тогава да си обясним изказванията на специалисти лекари от целия свят и на политици против действителната раррушитела сила на коронавируса? Сигнализирай за неуместен коментар