Спират топлата вода в София, недоволни заляха омбудсмана с рекорден брой писма

"Спирането за толкова дълъг период е неприемливо", каза доц. д-р Диана Ковачева

18.05.2020 | 14:16 Редактор: Искра Ангелова

Профилактика на топлата вода в София все пак ще има. Новината притесни столичани в условията на пандемия, а това ги накара да изпратят писма до омбудсмана на Република България.

Пред Bulgaria ON AIR доц. д-р Диана Ковачева заяви, че за първи път, откакто съществува институцията, са изпратени толкова писма, свързани с профилактиката.

Оказва се, че в някои квартали на столицата профилактиката на топлата вода ще продължи повече от месец, което притесни гражданите, тъй като всяка сутрин се напомня да се използва топла вода и сапун за дезинфектант на ръцете, предаде репортер на Bulgaria ON AIR.

"Това ни накара да се обърнем към "Топлофикация-София", а впоследствие и към председателя на Асоциацията на топлофикациите - г-н Георгиев, с настояване да не спират топлата в София, тъй като противоепидемичните мерки продължават да са на дневен ред. Спирането на топлата вода за толкова дълъг период от време е неприемливо", каза доц. д-р Диана Ковачева.

Най-големият период, в който няма да има вода, ще засегне хората, които живеят на ул. "Иван Вазов", "Генерал Гурко", "6 Септември", "Стефан Караджа" и "Георги С. Раковски", както и в Надежда 1.

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години