Собственици на аквапаркове в Слънчев бряг искат да знаят кога ще работят

Плажът в курорта ще отвори на 1 юни

17.05.2020 | 17:54 Редактор: Наталия Тотева

Собственици на аквапаркове в Слънчев бряг искат ясен регламент – кога ще могат да отворят. С настоящата наредба на Министерството на здравеопазването атракционите нямат право да работят. Така Слънчев бряг остана пуст през уикенда. 

"Ние все още нямаме яснота. Водните атракционни, които бяха изрично забранени в предишна заповед, в момента не са упоменати по никакъв начин в новата. Не знаем имаме ли право, нямаме ли", каза мениджърът на аквапарк в Несебър Силвия Гогова за Bulgaria ON AIR.

"Единственото, което е различно е събирането на хора по стъпалата на пързалката, което може да бъде регулирано с обозначаване на кои стъпала може да изчакваш, за да се получи разстояние", каза управителят на аквапарк Вили Мацин.

И докато аквапарковете засега остават затворени, плажът в курорта се подготвя за летовниците.

Със или без туристи плажът в Слънчев бряг трябва да отвори на 1 юни, а първите чадъри и шезлонги ще бъдат поставени на 25 май. На почти празния плаж в курорта срещаме Фарид от Холандия. Оказва се, че карантината го е заварила в България. 

"Просто дойдох да посетя България и сега съм заседнал тук. Няма да мога да се прибера. Сега си купих апартамент тук и си почивам, докато границите се отворят отново, така че мога да се прибера и след това да се върна тук", коментира Фарид.

На плажа има малко хора, дошли предимно за почивните дни. Хотелите са затворени. Тече ремонт по плажните барове.

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
2 rate up comment rate down comment 1
Никой
преди 3 години
1
2 rate up comment rate down comment 1
Иван
преди 3 години
Кога пръдне рака в морето Сигнализирай за неуместен коментар