Очаква ни заоблачаване и леко понижаване на температурите

В атмосферата над страната ще се задържи концентрация на сахарски прах

16.05.2020 | 09:56 Редактор: Наталия Тотева
Очаква ни заоблачаване и леко понижаване на температурите

В атмосферата над страната на 16 май ще се задържи значителната концентрация на сахарски прах. Очаква ни значителна средна и висока облачност. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър.

Дневните температури слабо ще се понижат и максималните ще бъдат между 27 и 32 градуса, сочи прогнозата на Националният институт по метеорология и хидрология.

Над Черноморието също ще има значителна средна и висока облачност. Ще духа до умерен северозападен вятър, който след обяд ще се ориентира от изток. Температурата на морската вода ще е между 14 и 16 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще има значителна средна и висока облачност. Ще духа умерен, по високите части на Рила и Пирин силен, запад-северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра ще бъде около 24 градуса, на 2000 метра близо 16 градуса.

В неделя ще бъде със значителна, предимно висока облачност. В по-голямата част от страната температурите ще останат по-високи от обичайните за втората половина на май. Минимални между 13 и 18 градуса, максимални между 28 и 33 градуса. Вятърът ще бъде от север-северозапад, слаб до умерен.

В началото на следващата седмица в по-голямата част от страната температурите ще бъдат все още по-високи от обичайните, като по-хладно ще бъде по Черноморието.

Вероятни са превалявания на отделни места в понеделник, главно в планинските райони в Западна България. Възможна е и гръмотевична дейност.

Снимка: Pixabay.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК