Студенти от СУ с подписка, настояват за онлайн изпити

Инициативата за дистанционни изпити е на студентите по право

14.05.2020 | 20:47 Редактор: Искра Ангелова

Студенти от Софийския университет с подписка за провеждане на онлайн изпити. Според висшистите присъственото оценяване крие риск за здравето, а условията в университета не могат да избегнат струпването на много хора. 

Инициативата за дистанционни изпити е на студентите по право в Софийския университет. Мария и Ерик са сред първите подписали се. 

Според тях присъственото оценяване е излишно и опасно. Още повече, че дори в момента студентите се обучават по интернет. 

"В епидемиологичната обстановка, в която се намираме в момента, смятаме, че не би било адекватно ако се съберем в тази сграда", каза Ерик Търнавски.

Мария Стефанова добави, че  в Софийския университет вече е важно да се каже, че има и други проведени онлайн изпити за студенти задочно обучение по специалност "Право".

"Провеждаме онлайн обучение, което е изключително полезно и има всички технически възможности да си проведе изпитите онлайн", добави тя.

Според студентите присъствените изпити ще доведат до струпването на много хора на едно място. А условията в университета няма да могат да осигурят нужната дистанция. 

"В нашия випуск сме над 300 души. Това е само по една специалност, има много други специалности в самия ректорат, има и много други факултети", каза още Ерик.

Мария сподели, че студентите се притесняват също така от това, че трябва да пътуват до София и обратно.

Такива са и притесненията на Антония Косева. От началото на извънредното положение е в родната Стара Загора и спазва всички протоепидемични мерки. Смята, че пътуването до София за един изпит е непремерен риск. 

Вижте повече в репортажа на Михаела Карабельова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


4
1 rate up comment rate down comment 1
Родител
преди 3 години
Това дистанционно обучение е пълна пародия. Младежите студенти не учат въобще. Спят до обяд и после обикалят напред назад. Изпратят им преподавателите веднъж на 10 дни един учебник сканиран и прочетете лекция от стр. ДО стр. Това е. Ако им се зададе някаква домашна те преписват помежду си и преподавателите им връщат отлично оценяване. Жалко! Много жалко! Стига вече с тия глупости това са здрави и млади хора да отиват да си учат редовно, да си провеждат лабораторни упражнения и стажове. Сигнализирай за неуместен коментар
3
2 rate up comment rate down comment 2
Преподавател
преди 3 години
Ама как няма да искат изпити онлайн, та нали сега им е паднало да преписват! Проведох няколко текущи теста така - пълна пародия! Копи - пейст от уикипедия. Сигнализирай за неуместен коментар
2
1 rate up comment rate down comment 0
Анонимен колега
преди 3 години
Чудесно е, че колегите изразяват мнение и отстояват гражданска позиция, но начинът на провеждане на тази петиция ми се струва някак нелигитимен. Петицията е гражданска форма за изразяване на мнение, но защо следва да участват граждани, които въобще не са част от СУ? Освен това има доста колеги, които са категорично против провеждането на такъв тип провеждане на изпитна сесия! Също така бих искал да отбележа, че в СУ-ЮФ не се проведеве почти никаква форма на дистанционно обучение! Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 1
bajonzi
преди 3 години
То пък едни изпити хахахахахахаха Като че ли учите някъде в чужбина! Сигнализирай за неуместен коментар