Временна комисия ще следи разходите за Ковид-19, оглави я Йордан Цонев

За такава настояваха от БСП

14.05.2020 | 14:08 Редактор: Наталия Тотева

Народното събрание създаде временна комисия, която ще следи за изразходването на средства в борбата с Ковид-19 и кризата. Йордан Цонев от ДПС бе избран за неин председател. 

За създаването на комисията настояха от БСП. Искането им беше да се оглави от тях. Всички партии в парламента бяха категорични, че такава комисия трябва да има, предаде репортер на Bulgaria ON AIR.

Съгласие имаше и за това, че трябва да бъде оглавена от опозиционна партия, но тя не трябвало да е БСП.

"Извънредно положение и извънредни разходи не означава безконтролно положение. Много години наред ние сме свидетели, че правителствата на ГЕРБ, не само последното, харчат парите на българските данъкоплатци непрозрачно", заяви лидерът на социалистите Корнелия Нинова.

От ГЕРБ също подкрепиха създаването на комисията.

"Считаме, че тя трябва да бъде създадена, както е по предложение – опозиционна партия, но също така, че това не трябва да бъде групата на БСП", отбеляза депутатът Александър Ненков.

В края на миналия месец за повече прозрачност на разходите, свързани с коронавируса настоя и президентът Румен Радев, но бе париран от премиера Борисов, който заяви, че правителството е достатъчно прозрачно.

Вижте повече в репортажа на Милена Енчева.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Данчо Ментата ще следи за честно разходване на средствата? Мисля, че я закъсахме. Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Ще следят, само това знаят, би трябвало да сме отгледали вече поколения, които не е нужно да бъдат следени.... Сигнализирай за неуместен коментар