Мерят ни температурата и ни дезинфекцират на входа на басейна

Неадекватно било изискването за отстояние от 5 метра от чадър до чадър

14.05.2020 | 10:05 Редактор: Тодор Петров
Мерят ни температурата и ни дезинфекцират на входа на басейна

Всеки посетител ще преминава през дезинфекция и ще му бъде мерена температурата. Това обяви Румен Димитров, който стопанисва два открити и три закрити басейна, както и фитнес зала.

Той е сред собственици на открити басейни, които трескаво се подготвят за предстоящото им отваряне. В момента привеждат басейните си в съответствие с изискванията на здравните власти.

Димитров каза, че загубите му досега са огромни, но е спрял да ги изчислява, защото си дава ясна сметка, че в създалата се ситуация няма как да мисли и очаква печалби и посочи, че ако успее да покрива всичките си разходи без да отчита загуби пак ще е доволен.

Румен Димитров споделя пред БГНЕС, че независимо от трудното време, което той оприличава на война, не е спирал пречистването на водата в басейните, не е освобождавал служители, не се е възползвал от мярката 60/40, както и не е кандидатствал за допълнителни стимули, за да издържи.

"Освобождавайки хората, това е един вид предателство. Като ги освободя и след два месеца няма да имам очи да ги поканя пак да работят за мен. Затова те влязоха в икономичен режим. Без да идват на работа им изплащам половин заплата, за да могат да оцеляват", обяснява Димитров.

Според него изискването да има отстояние от 5 метра от чадър до чадър, като под всеки трябва да има два шезлонга, е изчислено на базата на големите триметрови чадъри, а не на базата на малките чадъри, което прави тази мярка като общовалидна неадекватна. Той изрази надежда, че с времето и след жалбите, които ще постъпят, изискването ще бъде променено.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
А когато всички сме заедно във водата и тя е постоянно местеща се насам-натам маса... какво се случва? Сигнализирай за неуместен коментар