Семейство с две деца остана без дом след пожар в Калофер

Огънят е тръгнал внезапно, изгоряла е цялата покривна конструкция на къщата им

12.05.2020 | 16:16 Редактор: Александра Иванова

Младо семейство с две деца от Калофер и възрастна двойка останаха без дом, след като покривът на къщата им изгоря напълно. При пожара никой не е пострадал.

Огънят е тръгнал внезапно - изгоряла е цялата покривна конструкция. В този момент Петя и малкото ѝ дете са били в къщата. 

"Съседите почукаха на прозореца да излизаме, че покрива гори и ние излязохме. Веднага спряха тока от таблото и излязохме и чакахме пожарната да дойде. И гледахме как гори покрива...", разказа майката.

Минути след подаването на сигнала два екипа огнеборци са пристигнали, за да потушат пламъците. Предполага се, че причината за огъня е късо съединение на тавана на къщата. А бетонната плоча е спасила жилищната сграда от цялостното ѝ опожаряване

"Ако плочата не беше бетонна, може би всичко щеше да изгори. При такава температура знам, че тя се нагрява, може да се напука, може да се наложи ремонт, но спаси цялата къща", коментира кметът на Калофер Румен Стоянов.

Жителите на Калофер са готови да помогнат на младото семейство. От кметството в подбалканския град заявиха готовност да посредничат за набиране на дарения и от хора, които живеят извън Калофер.

Вижте повече в репортажа на корепондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК