НФСБ предлага ваучери от 210 лв. за 7-дневна почивка

Плажни принадлежности по цени, намалени минимум с 50%, или безплатни, е друга записана мярка

11.05.2020 | 12:18 Редактор: Ралица Братанова
НФСБ предлага ваучери от 210 лв. за 7-дневна почивка

Талони (ваучери) в размер на 210 лв. за 7-дневна почивка за всички социално осигурени работници и служители като пряка мярка за подпомагане на вътрешния туризъм. Това предлага НФСБ в законопроекта със свои мерки за сектора.

Според предложението ваучерите ще важат и догодина. Предлагат се още ваучери по 100 лв. за всеки ученик за "зелени" училища, културни и спортни мероприятия.

Плажни принадлежности по цени, намалени минимум с 50% или безплатни срещу намаляване на концесионната такса от 50 до 100%, е друга записана мярка, пише Dnes.bg.

3аложена е възможност за намаляване или отмяна на туристическия данък от Общинските съвети на курортните общини след отмяна на извънредното положение.

Предимство за безвъзмездна финансова помощ от 3 до 10 хил. лв. и друго безвъзмездно финансиране за хотелиери, ресторантьори, туроператори и туристически агенти, предлагат още от НФСБ. В законопроекта е записано удължаване срока за завършване на строителството по националните курорти за подготовка на туристическия сезон. Очаква се срокът за това да е 15 юни.

Друга мярка е удължаване срока за възстановяване на плащания или ползване на туристически услуги от туроператорските фирми до една година като антикризисна мярка за спасяване на бранша.

Законопроектът е внесен в деловодството на Народното събрание и предстои да бъде гледан днес от Правна комисия, а утре – в зала.

Според лидера на партията Валери Симеонов българският туризъм трябва да бъде спасен от българската държава и българските граждани.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
1 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години
И въпросът е, в какви условия ще попадне Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Не ми е ясно кой ще плати ваучерите и кой точно ще ги получи? Сигнализирай за неуместен коментар