Ето кои българи ще получат ваучери за лятна почивка у нас

Осигуровките трябва да са платени поне за 8 месеца назад, посочи депутатът от ВМРО Стоян Божинов

05.05.2020 | 22:32 Редактор: Александра Иванова

Ваучери ще бъдат отпуснати на българските граждани, за да изберат да летуват у нас. Това стана ясно след проведения Коалиционен съвет. Депутатът от ВМРО Стоян Божинов обяви пред "Денят ON AIR", че ваучерите ще бъдат само за онези, които са с платени осигуровки и данъци, обяви   

"Ваучерите ще бъдат ползвани от всички хора, които са си платили осигуровките и които не дължат пари за данъци. Осигуровките трябва да са платени поне за 8 месеца назад", уточни той.  

Предложението на ВМРО е ваучерите да са на стойност над 100 лева. Стойността ще бъде разгледана на по-късен етап. 

Предстои да се реши окончателно и дали шезлонгите и чадърите по морето ще бъдат безплатни. Предложението ще бъде отправено към концесионерите.

"Това ще бъде за сметка на таксата, която ще плащат концесионерите. Предполагаме, че те ще се съгласят в този труден момент", прогнозира Божинов.

От ВМРО смятат, че подкрепа трябва да бъде указана и на инфраструктурните проекти в сферата на строителството.

Вижте целия разговор във видеото.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Ганчо
преди 3 години
Плащам по повече от една мин заплата на месец във вид на данъци. За мен е унизително да взема сто лева ваучери за почивка, при положение, че има хора, които карат с по-малко - нали така, комунистите, синдикалистите... Дайте ги тия пари на оня брадат ресторантьор, дето плаче, че не може да изкара сезона. Подарък от мен, персонално... Сигнализирай за неуместен коментар