Ивайло Пенчев благодари: Трогнах се от милото отношение на всички

Бизнесменът ще претърпи операция на гръбначния стълб

10.05.2020 | 18:38 Редактор: Юлия Христова

Ден след като самолетът, пилотиран от бизнесмена Ивайло Пенчев не кацна по план и разби едното си крило в пистата, собственикът на "Уолтопия" остава в болница под лекарско наблюдение.

Заради получена фрактура се налага и операция на гръбначния стълб. Това разкри самият той с пост в социалните мрежи. Пенчев написа още, че нужното за операцията количество кръв вече е налично. 

Отново с пост в мрежата благодари на всички, които са му помогнали и са се грижили за него през последното денонощие: 

"И много се трогнах от милото отношение на всички хора в "Пирогов" и от "Бърза помощ"! Хората дето внимателно ме вадиха от самолета. Доктора, дето ми ши лицето с тънка игла и фин оверлог, сестрите дето ме миха внимателно и ме дупчиха с малки дупки усмихнати, лекарите-фотографи, които ми барнаха готин профил и анфас и сякакви 3дета на скенерите".

Предстои бизнесменът да бъде тестван и за Ковид-19.

Самолетът, управляван от Ивайло Пенчев, продължава да бъде изследван от специалисти, за да се разбере точната причина за катастрофата. 

През последната година са няколко инцидентите с малки самолети управлявани от българи. През 2019 година самолет с 4-членно семейство се разби в Северна Македония. Тогава спасителната операция продължи няколко дни, но екипите така и не откриха телата им. Самолетът се разби във връх Солунска глава в планината Якубица. 

Снимка, архив: БГНЕС

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК