Радев: Необходими са общи усилия за промяна на Европейския съюз

Президентът отправи послание за Деня на Европа във Facebook 

09.05.2020 | 10:10 Редактор: Александра Иванова

На 9 май обединена Европа отбелязва своя празник. По повод деня на Европа знамето на ЕС беше издигнато пред президентската институция. Домакини на церемонията по традиция бяха президентът и вицепрезидентът на страната. 

Държавният глава Румен Радев беше категоричен: на 9 май не трябва да има разделение, а обединени. Подчерта още, че трябва да се търси общия интерес, а не да се очертават разделителни линии.

Министър председателят Бойко Борисов не присъства на церемонията пред президентската институция. Предпочете да направи видео обръщение. 

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева също не присъства на тържественото издигане на знамето на Европейския съюз през президентството, във Facebook обаче написа:

Президентът отказа да коментира приетите вчера на първо четене промени в Закона за здравето. Но призова за спазване на конституцията. 

Държавният глава подкрепи опозицията в искането им да бъде създадена анкетна комисия за разходи свързани с Коронавирусът, като поясни, че доверие се гради с отчет и прозрачност. 

Вижте повече в репортажа на Милена Енчева. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК