Все повече хора по улиците и кафенетата в столицата

Дистанцията между масите може да е малко по-голяма, казват клиненти на заведенията

08.05.2020 | 13:25 Редактор: Юлия Христова

Заведенията в столицата вече отвориха врати при строги мерки. Първите дни от отпадането на забраната обаче съвпаднаха с ниски температури и дъжд, които не позволиха използването на откритите площи на кафенетата и ресторантите. 

Днес обаче топлото време и майското слънце станаха повод немалко столичани и гости на София да излязат по централните улици. 

"Малко се страхувам, честно казано, с маски сме, дистанцията между масите може да е малко по-голяма", казаха пред камерата на Bulgaria ON AIR част от посетителите на кафенетата по "Витошка". 

Ивайло ще отвори заведението си утре, защото още не е готов с мерките, наложени от РЗИ. Той споделя, че и клиентите нямат търпение да посетят заведението и даже вече има направени резервации. Някои от посетителите споделят, че това е първото им излизане от 13 март. 

"В момента се почиства, обезпаразитява се всичко, санитарните помещения също", обясниха управителите на няколко заведения.

Синоптиците прогнозират топъл уикенд, което предполага, че хората по кафенетата ще са повече. Редица по-малки заведения на много места в страната обаче няма да отворят, защото не могат да спазят санитарните изисквания.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК