България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Доц. Михов, ВМРО: Учените не познават действията на коронавируса

Не е важно, че идват избори, а да се търсят икономически решения, призова депутатът

06.05.2020 | 09:46 Редактор: Наталия Тотева

След проведения на 5 май Коалиционен съвет стана ясно, че ще бъдат отпуснати ваучери на българските граждани, за да изберат лятна почивка у нас.

"От ВМРО казваме, че трябва да се свият малко партийните знамена в тази криза. Вчерашният Коалиционен съвет беше проява именно на такъв подход. Очакваме и от опозицията, и от страна на БСП такъв подход, а не партийно премереното и целящо политически дивиденти опозиционно поведение", заяви зам.-председателят на ВМРО доц. Милен Михов за "България сутрин".

Остава по-малко от година до изборите за парламент. Възникна известно напрежение между ВМРО и НФСБ относно предложенията за ваучерите за туризъм, които бяха одобрени вчера, на 5 май.

"ВМРО издигна идеята за ваучери за почивка и стимулиране на българския туризъм чрез обезпечение на държавата. НФСБ развиха тази идея, внесоха я като законопроект. Това е най-малкият проблем. Това, че идват избори, не е толкова важно. По-важно е търсенето на икономически решения, социални, фискални и данъчни решения за стартиране на икономиката. ВМРО настояваше и продължава да настоява за Национален икономически щаб", заяви доц. Михов за Bulgaria ON AIR.

По думите му трябва да се търсят рационални и "правилно разположени във времето" мерки.

Доц. Михов каза още, че учените не познават действията на коронавируса. Според него нещастният случай с починалата лекарка в София, която е имала 2 отрицателни теста, ни показва много тревожни сигнали, че преболедуването не довежда до стабилна имунна система.

"Следващата седмица Народното събрание започва своята редовна работа. Ние на практика всяка седмица работехме и в това извънредно положение", добави още депутатът.

Вижте целия разговор във видеото.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 3 години
Точно това е опасността. Не се знае как ще се отрази на всеки, който е бил болен... Сигнализирай за неуместен коментар