Автоинструктор: Обществото да си зададе въпроса какво ще правим с мамините синчета

Майката на Кристиан е виновна, че му е дала автомобила, с който уби Цветков, посочи председателят на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка

05.05.2020 | 22:10 Редактор: Александра Иванова

Коронавирусът ще отмине, но войната по пътищата винаги ще е тук, докато не се вземат необходимите мерки. Нелепата катастрофа, в която загина Милен Цветков, е по вина не само на Кристиан, но и на майка му. Това заяви председателят на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка Йонко Иванов пред "Денят ON AIR".

"Обществото трябва да си зададе въпроса "с тези мамини синчета какво ще правим?" Трябва да се насади мнението, че родителят е този, който е виновен, а не детето. Защото родителят е този, който е видял, че детето употребява наркотици и алкохол, и въпреки всичко той, на базата на богаташеството, си е дал автомобила или е дал възможността на неговото прекрасно дете да бъде убиец по пътя", подчерта Иванов пред Bulgaria ON AIR.

Според председателя на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка, трябва да влезе в сила обучението през целия живот. Както и министърът на образованието и министърът на транспорта трябва да вземат мерки за предотвратяване на подобни инциденти. По думите му в училищата трябва да се набляга на поведението на пътя на бъдещите шофьори.

"Някой направи ли си труда да види как Кристиан е слязъл от Витоша, с каква скорост е карал по булевард "България", дали е минал през трасето на Южния парк и дали е спрял на светофара на предната улица?", посочи Иванов.

Според него изолацията покрай коронавируса може да е направила шофьорите по-лениви и връщането им на пътя да е рисково.

Вижте целия разговор във видеото

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
2 rate up comment rate down comment 2
анонимен
преди 3 години
Чакай ся, нали има съдебна власт. Паралелна ли ще правим или пак вербални упражнения в кръчмата... Каква медия сте? Или възраждаме "Микрофонът е ваш...". Баси посредствеността.... Сигнализирай за неуместен коментар