Жълт код за валежи и градушки в 10 области в страната

Вятърът също ще бъде силен, температурите - до 20 градуса

03.05.2020 | 08:02 Редактор: Ивет Арабова
Жълт код за валежи и градушки в 10 области в страната

Времето ще бъде облачно и на много места в страната ще има валежи от дъжд. Гръмотевични бури ще се развиват предимно в Централна и Източна България, количествата на валежите там ще са значителни. Очакват се и градушки.
 
В 10 области на страната е в сила жълт код за опасно време – пролетни бури с интензивни валежи и риск от градушка - Силистра, Русе, Разград, Шумен, Габрово, Велико Търново, Търговище, Стара Загора, Сливен и Хасково. Заедно с гръмотевичните бури вятърът ще се усилва и ще променя посоката си.
 
Максималните температури ще са между 15 и 20 градуса, сочи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология.
 
Над Черноморието ще бъде облачно и се очакват валежи от дъжд. Ще се развият и гръмотевични бури. Максималните температури ще са между 13 и 17 градуса. Температурата на морската вода ще е 12-13 градуса, а вълнението на морето ще е 1-2 бала. 
 
Над планините също ще е облачно с валежи от дъжд. Над 2000 метра може да превали сняг. В масивите от Централна и Източна България ще се развият гръмотевични бури и валежите на места ще са значителни. На 1200 метра максималната температура ще е около 10 градуса, а на 2000 метра около 4.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Нормално е да има градушки...май месец е...има поверие, че ако вали на Гергьовден годината ще е плодородна... Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
ЕЕееее трябва ни слънце. Евентуално то да ни помогне, поне се надяваме. Не дъжд! Сигнализирай за неуместен коментар