Заповед на Ананиев: Имунизациите с приоритет пред реимунизациите

Разписан е редът, по който да се провеждат 

30.04.2020 | 10:57 Редактор: Тодор Петров
Заповед на Ананиев: Имунизациите с приоритет пред реимунизациите

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев допълни заповедта си, с която от 21 април бяха възобновени детските и женските консултации, задължителните имунизации и плановият прием в лечебните заведения.

В заповедта е разписан редът, по който да се провеждат задължителните планови имунизации и реимунизации, препоръчителните имунизации по национални програми, както и профилактичните прегледи при лица до 18-годишна възраст при стриктно спазване на въведените противоепидемични мерки.

Приоритетно се извършват задължителните имунизации пред задължителните реимунизации и тези по национални програми. С приоритет са и задължителните реимунизации на деца до 2-годишна възраст пред тези на деца на и над 6 години.

Със заповедта също така се определят редът и мерките, при които да се осъществява приемът и провеждането на планова лечебна и оперативна дейност.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Консултациите - ок, но толкова ли е належащо за имунизациите? ако се изчака още месец примерно какво толкова ще стане? Сигнализирай за неуместен коментар