Поръчителите на побоя над Слави Ангелов са бизнесмени, крият се в чужбина

Извършители вероятно са Бисер Митрев и братята Никола и Георги Асенови

24.04.2020 | 20:00 Редактор: Наталия Тотева

Поръчителите на побоя над журналиста Слави Ангелов вероятно са бизнесмени, които се укриват в чужбина, защото са издирвани по дела у нас. Това съобщиха от прокуратурата.

Вчера бяха задържани 8 души за побоя над журналиста при спецакция срещу организираната престъпност. Трима от тях останаха в ареста и им бяха повдигнати по 3 обвинения.

В първото си изявление след като акцията беше факт, Слави Ангелов каза, че най-вероятно знае кои негови публикации са били причина за нападението

Палки, чукове, знаме със свастики и автобиографията на Хитлер – това са част от вещите, открити от разследващите при обиска на заподозрените за побоя. 

"В качеството на обвиняеми са привлечени 3 лица. За престъпно сдружение, за причиняване на телесни повреди на нашия колега - журналиста Слави Ангелов, и за държание на високорискови наркотични вещества", каза главният прокурор Иван Гешев. 

Най-вероятно заподозрените за побоя са Бисер Митрев и братята Никола и Георги Асенови, които са се занимавали  с бокс в клуб "Левски София-Запад". Мотивите за нападението все още се изясняват. 

Сред имената на арестуваните 8 души са един от тарторите на френската фракция "София-Запад" Любомир Делев, кикбоксьорът Даниел Илиев. От Националния клуб на привържениците на ПФК Левски излязоха с позиция със заглавие "Кому беше нужен този цирк". 

Тримата, свързани с клуба на привържениците на "Левски София-Запад", са на свобода. Един от тях не е задържан и не е издирван, другите двама са пуснати без гаранция и без обвинения. Връзката им в случая е, че "познавали извършителите".

Предстои полицията да направи ДНК експертизи, за да се прецизира обвинението. Във Facebook страницата с официално писмо излязоха от фракцията "София-Запад". Те разкриват имената на задържаните.

"Не сме светци, но сме престъпниците, които се опитвате да ни изкарате", гласи част от изявлението им. Все още не е ясно кой е поръчителят на престъплението.

Вижте още в репортажа на Иван Кънчев.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК