ВСС се самосезира заради клипа с оръжия, сниман в Съдебната палата

Във видеото има и разголени жени и извънземно растение, което опиянява

23.04.2020 | 19:08 Редактор: Ивет Арабова

Висшият съдебен съвет се самосезира във връзка със скандален клип, заснет в Съдебната палата. Днес на пленума те трябваше да вземат решение дали и как да накажат председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов, който е дал разрешение за заснемане на клипа в институцията.

Разголени жени, мъже и деца с оръжия, както и извънземно растение, което опиянява посетителите на банка, чийто декор се явява не кое да е, а Съдебната палата. Такъв е сюжетът на най-новия клип на българския изпълнител Алек Сандър и американския рапър Джуси Джей.

Оказва се, че председателят на Висшия касационен съд Лозан Панов е дал разрешение срещу наем от 800 лв в институцията да се заснеме видеото към песента "Йерба" или иначе казано "цигара с марихуана". На заседанието си днес ВСС разгледа казуса. 

"Позволявам си да предложа на вашето внимание и да определите друг пълномощник на ВСС, който да осъществи упражняването на тази сграда", заяви министърът на правосъдието Данаил Кирилов.

Лозан Панов възрази с мотива, че няма достатъчно доказателства. "Като юрист аз боравя с фактите, а когато фактите все още не са установените, няма как да прибързваме със заключенията и присъдите. Правя предложение да се прекрати възможността за сключване на договори за заснемане на клипове в съдебните сгради държавна собственост", отвърна председателят на ВКС Лозан Панов.

В крайна сметка от съвета не взеха решение дали и как да накажат Панов. Следващото заседание е на 30 април.

Вижте повече в репортажа на Даяна Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 4 години
Все със закъснение разбират такива неща. И онзи, дето беше газил из Рилските езера и за него разбраха пост фактум. Никога навреме. Сигнализирай за неуместен коментар