Все по-често в общественото пространство се говори за намаляването на отпадъците в ежедневието ни. В това число влиза и изхвърлянето на храна.
Посланик на тези идеи в последните години станаха и редица известни личности. След всеки празник в домовете на почти всеки от нас остава неупотребена, но сготвена храна.
Как да направим така, че да не я изхвърляме, а да я използваме?
Фондация ''Mate Kitchen'' е приела това за своя мисия, а темата коментирахме с основателя ѝ Мила Кръстева.
Тагове:
България с три световни титли от Световното първенство на KWF
Румънците посрещат по-скъпа Коледа с по-скромни подаръци
Как евтините китайски дрехи заляха Европа
Рецепти за Коледа – Как да си направите вкусен празничен щолен
Чрез микропластмасата се разпространяват опасни бактерии
Клиника по неврохирургия в УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ отпразнува своята 20-годишнина
Защо се будим малко преди алармата?
Наследствена ли е шизофренията?
Лунната почва може да съдържа следи от земната атмосфера
Антитела, проектирани от изкуствен интелект, ще бъдат тествани на хора
Признаци за бъдеща катастрофа в Антарктида
Разкриха влиянието на Марс върху климата на Земята
България и още три държави искат от ЕК алтернативи за финансирането на Украйна
Явор Божанков: Нашият народ ясно заяви от София до Варна, че няма да потъпкавт достойнството му
11 варненци ще получат еднократни социални помощи, 8 се опитаха да измамят системата
РЗИ – Варна: Има ръст на острите респираторни заболявания в областта
Във варненско село написаха най-дългото писмо до Дядо Коледа
Кадър на деня за 13 декември
Защо изкуственият интелект няма да измести, а ще трансформира приложенията?
Уиткоф ще се срещне със Зеленски и други европейски лидери в Берлин
Как Европейският парламент все още може да провали сделката ЕС-Меркосур?