Нинова обвини Борисов, че се е скрил от въпросите на хората

Според нея правителството създава хаос, внушава страх и разделя обществото

21.04.2020 | 15:10 Редактор: Ралица Братанова
Нинова обвини Борисов, че се е скрил от въпросите на хората

Заради проваленото от ГЕРБ извънредно заседание, на което трябваше да бъде изслушан премиера Бойко Борисов за мерките на МС за кризата, червената шефка Корнелия Нинова  обвини министър-председателя, че се е скрил от въпросите на хората и се е подиграл с тях.

"Отговорността е негова, лична и персонална заради това,че днес се скри и че няма план как да изведе страната от кризата. Днес Борисов лично даде пример, че за него думи като институции и държавност не съществуват и направи поредна стъпка за еднолична власт, вървяща смело към диктатура", заяви Нинова.

По думите ѝ социалистите днес са искали да поставят на премиера въпросите на техните избиратели, пише Dnes.bg. Според нея правителството създава хаос, внушава страх, разделя обществото и остави хората на произвола на съдбата.

"Държавата абдикира от отговорността си. Правителството работи на принципа проба – грешка, а ние искаме от тях ясен план оттук нататък за излизане от кризата", отсече лидерът на БСП.

Въпреки провала на днешното заседание, левицата не се отказва от искането си за изслушване и отново е внесла подписи с искането за извънредно заседание.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК