ГЕРБ бойкотира извънредното заседание на парламента (+ГАЛЕРИЯ)

Менда Стоянова заяви, че НС трябва да се за взимане на важни решения

21.04.2020 | 13:10 Редактор: Ралица Братанова

10 минути преди началото на днешното извънредно заседание от ГЕРБ решиха да не се регистрират. "За всяко заседание на парламента работят над 200 представители на администрацията. Не е добре ние, които всеки ден призоваваме хората да не се събират, да направим огнище на заразата в парламента, което след това да се разнесе в цялата държава", посочи Стоянова.

Тя уточни, че НС трябва да се събира само когато следва да се вземат важни решения, които касаят законодателството в извънредното положение.

С 91 народни представители парламентът не събра нужния кворум, което доведе до прекратяване на извънредното заседание. Изслушването на премиерът беше поискано от БСП. Според червения лидер парламентарната група на ГЕРБ не се е регистрирала по нареждане на Борисов. 

"Днес министър-председателят се скри от вашите въпроси и се скри от вашите тревоги. Уважаеми българи, използват страха ви от болестта, за да скрият безсилието си срещу безработицата, срещу фалити, срещу неясното бъдеще", обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

"Не считаме, че днешното заседание, изискано с подписите на колегите от БСП, има значение такова, че да правим подобно събиране на незнайно колко вирусоносители без симптоми“, каза още Стоянова и добави, че от началото на извънредното положение опозицията е задала над 100 въпроса в писмен вид до министрите за парламентарен контрол и е получила отговори.

"Какво повече можехме да научим от това, което всеки ден се излъчва по пресконференциите, които са по всякакви теми. Не искаме да ставаме съучастници в това една политическа сила и лидерката ѝ да си прави личен пиар“, каза Менда Стоянова от името на ГЕРБ.

От групата на "Обединените патриоти" се регистрираха едва двама депутати. Техните аргументи се припокриваха с тези на управляващите. От БСП са категорични, че мерките не са добре обмислени. Въпреки неуспешния опит за изслушване на премиерът от левицата са внесли ново искане за извънредно заседание със същата цел.

Вижте повече в репортажа на Милена Енчева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
грип 20
преди 3 години