Студът обхваща цялата страна, ще вали дъжд, на места - сняг

Максималните температурите ще бъдат от 10 до 15 градуса

21.04.2020 | 07:15 Редактор: Тодор Петров

Днес застудяването ще обхване цялата страна. Ще бъде облачно над западната половина от страната - с валежи от дъжд, а в планинските места и от сняг. Сутринта температурите в населените места са от 4 до 10 градуса. Ще бъде ветровито. Ще духа умерен до свеж вятър от изток със скорости до 10 м/с. Максималните температурите ще бъдат от 10 до 15 градуса.

Това прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова за зрителите на "България сутрин".

По Черноморието облачността ще бъде значителна. Преди обед ще превалява главно по южното крайбрежие. Максималните температури на въздуха ще бъдат от 13 до 15 градуса. Морската вода е с температура от 10 до 12 градуса. Вълнението ще бъде слабо.

Над планините ще бъде облачно и мъгливо. Ще вали дъжд, по високите части - сняг, но привечер ще застудее и сняг ще завали и в по-ниските части. Ще духа свеж вятър от изток. 

В сряда над Североизточна България облачността ще се разкъсва, а над останалата част от страната ще остане предимно облачно и от време на време около планините ще превалява. В четвъртък и в петък повече слънчеви часове ще има преди обед, а следобед ще се заоблачава. Възможно е отново да превали. Дневните температурите ще се повишат с 4-5 градуса, но сутрин ще остане студено.

В събота и в неделя ще бъде предимно слънчево, със сутрешни намалени видимости близо до поречията и следобедни краткотрайни дъждове в планинските райони.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК