Борисов уведоми фон дер Лайен, че смятаме да ускорим кандидатстването за ERM II

Двамата проведоха телефонен разговор и обсъдиха бъдещите намерения на ЕС

19.04.2020 | 17:17 Редактор: Ралица Братанова
Борисов уведоми фон дер Лайен, че смятаме да ускорим кандидатстването за ERM II

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен поздрави българите с най-светлия християнски празник Възкресение Христово в телефонен разговор с премиера Бойко Борисов.

"Българското правителство прояви силна воля и не затвори църквите в момент, в който хората имат нужда от вяра и надежда", заяви председателят на ЕК.

  Тя изтъкна още, че българите, посетили храмовете за Великден, са били дисциплинирани и са следвали препоръките за социална дистанция, съобщават от правителствената пресслужба. 

По време на разговора Бойко Борисов и Урсула фон дер Лайен обсъдиха плановете и възможностите на Европейския съюз за излизане от кризата, свързана с пандемията от Ковид-19. Двамата разговаряха и за разработването на конкретни мерки за бързо възстановяване на икономиките на страните от общността.

"В тази ситуация е нужно ЕС да покаже единство. Сигурен съм, че както винаги ще намерим ефективно решение на проблемите и заедно ще успеем да преодолеем в кратки срокове последиците от забавянето на икономическите процеси и растежа в страните", заяви министър-председателят Борисов.

Премиерът информира председателя на Европейската комисия и за намеренията на България да ускори действията си за кандидатстване за чакалнята на Еврозоната.

Борисов изтъкна пред Лайен постиженията на страната ни в процеса по подготовката ни и конкретните стъпки и усилия, които правителството, банковият сектор и надзорът в страната ни реализират съвместно.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Мико
преди 3 години
Абе тея изпозлват, че хората са си вкъщи и не могат да се бунтуват и пак започнаха с тая еврозона! Пак искат да изпързалят народа, а Боко да напълни джобчетата. Сигнализирай за неуместен коментар