Повечето ни заразени медици не са работили в отделения за Ковид-19

Причината за предаването на инфекцията са неразпознати случаи

18.04.2020 | 12:45 Редактор: Ралица Братанова

865 достигна броят на заразените с коронавирус българи. Установен е случай на заразено семейство - мъж и жена и бебе на 2 месеца в Бургас. От Оперативния щаб наблюдават тревожната тенденция за бум на инфектирани медици. Броят им достигна 69

Най-сериозно е състоянието в болницата във Видин, но на този етап не се предвижда други лекари да бъдат пренасочвани натам.

По-голямата част от инфектираните медици не работят в отделения със заразени пациенти.

"Няма заразени медици в тежко състояние", заяви началникът на Щаба ген.-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски.

А борещите се с коронавируса на първа линия специалисти в УМБАЛ "Александровска" показаха лицата си - лица, белязани от защитното облекло. 

"Най-опасното нещо, което се случва при такава ситуация е изчерпване на медицинските ресурси, не само като брой легла, които могат да бъдат заети, а като липса на персонал, който да може да обслужва тези легла. Затова са и част от мерките, които явно не срещат много голямо разбиране", заяви ген.-майор Мутафчийски.

Вижте повече в репортажа на Виктор Борисов.

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

 


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 4 години
Нормално е да не са в специализираните отделения на заразените...там мерките са драконовски...заразените са по другите отделения където са ходили заразени, но още не са знаели и така се е получило... Сигнализирай за неуместен коментар