Очакват ни четири топли дни, другата седмица - сняг

В сряда ще се наложи да се върнем към зимните дрехи

16.04.2020 | 07:20 Редактор: Ивет Арабова

Започва рязко повишаване на температурите. Въпреки че сутринта е доста прохладна, през деня максималните температури ще стигат цели 22 градуса. Северозападният вятър ще отслабва. Времето ще бъде слънчево, а максимална температура за София 18 градуса. По Черноморието също ще бъде слънчево със слаб, преди обед до умерен вятър от север. Максималните температури на въздуха ще бъдат от 17 до 19 градуса. Морската вода е с температура от 10 до 12 градуса. 

Очертават се 4 доста топли дни. В неделя са възможни повече облаци, но температурите остават все така високи. В петък затоплянето ще продължи. Ще бъде слънчево, след пладне и топло с температури около 20 градуса, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

В събота ще остане топло. Преди обед ще бъде слънчево. Следобед ще има повече облаци, но с малка вероятност за валежи. В неделя облачността щe бъде разкъсана, сутринта намаляваща до слънчево, а следобед по-плътна. Около планините ще превали кратък дъжд, възможно е и да прегърми. В понеделник ще остане все още топло. Облачността ще бъде разкъсана, слаб дъжд ще превали в западните райони. От другата седмица започва отново захлаждане във вторник и сряда. В сряда отново ще се наложи да се върнем към зимните дрехи – възможни са отново снеговалежи – за четвърти път този месец – нещо, което не се е случвало от цели 25 години насам.

Вижте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК