Търговците доволни от новата разпоредба за пазарите

Масово продаваха стоката на половин цена, защото очакваха да е последен работен ден

15.04.2020 | 17:50 Редактор: Ивет Арабова

Обрат по темата "отворени - затворени" пазари . Те ще работят и утре, след което ще затворят по празничните дни - от петък до неделя включително. И отново ще заработят в понеделник.  "Гъвкаво да действат, затова разпоредих на министъра да работят и утре и един ден по-рано – понеделник. Веднъж отпуснах пазарите и видяхте какво се случи", заяви премиерът Борисов.

След празниците пазарите ще продължат да работят, но с драконовски мерки за сигурност. На Женския пазар търговците посрещнаха мерките с одобрение. 

"Това е хубава новина, че няма да затворят и ще може да се работи, може да си продаваме стоката. За такива мерки, ако си останат така няма никакъв проблем да работи пазара", сподели търговец.

На пазара масово продаваха стоката си на половин цена, защото всички очакваха днес да работят за последно. В началото на седмицата голяма част от продавачите се оплакаха, че затварянето на пазарите само за ден им е нанесло щети, а днес не закъсня и отговорът от премиера Борисов.

"Извинявам се към този, който показваше, че за една нощ му изсъхнал лука. Ти нали готвиш? Ще изсъхне ли за една нощ? Всеки взел по една връзка и ми вика – "Изсъхна ми лука", отвърна Борисов.

На Женския пазар бяха категорични, че ще продължават да спазват мерките на всяка цена, за да продължат да изкарват прехраната си. 

Вижте повече в репортажа на Михаела Карабельова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК