Обрат и нова разпоредба: Пазарите затварят само за 3 дни по Великден

Стока има, купувачи - не, тонове храна изгнива, алармираха производители от Благоевградско

15.04.2020 | 12:46 Редактор: Тодор Петров

Нова заповед на здравния министър Кирил Ананиев. Пазарите ще затворят врати само за 3 дни - от 17 до 19 април. Пазарите трябваше да затворят утре, но това ще се важи само за петък, събота и неделя. Очаква се тържищата, борсите и кооперативните пазари отново да отворят врати на 20 април. 

Търговци от Женския пазар в София изразиха радостта си пред екип на Bulgaria ON AIR, че стоката им няма да се развали и ще продължат да изкарват пари. Увериха, че спазват всички мерки срещу разпространението на коронавируса.

Междувременно земеделските производители в Югозападна България обявиха, че са пред фалит. Тонове земеделска продукция заля пазарите и борсите в Благоевгрдско. Затварянето на пазарите обаче ще доведе до масово застояване и изгниване на стоката. 

Стока има, но купувачи няма, оплаква се търговците. Заради неспазване на мерките здравното министерство реши пазараите и тържищата да затворят преди Великден. Земеделците пък се готвят за протести и настояват пазарите да заработят след Великден.

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
1 rate up comment rate down comment 0
Сандокон
преди 4 години
баш по Великден, когато оборотите са най-големи! ...всичко влиза във веригите, ясно е кой е платил на тоя министър и за какво Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 1
Мери
преди 4 години
Това е добра новина, зареждаме се със салата за 3 дни и готово Сигнализирай за неуместен коментар