Модернизирането на армията не е приоритет, настоява "Воля"

Депутатът Пламен Христов коментира искането на мораториум върху военните сделки

14.04.2020 | 21:51 Редактор: Наталия Тотева

От "Воля" внесоха предложение за мораториум върху военните сделки. 

Покрай притесненията, които всички имаме за коронавируса, остава скрито за обществеността, че предстои тази година да се похарчат близо 2,4 млрд. за военна техника, за нов кораб и допълнително техника за сухопътната войска. Това заяви за "Денят ON AIR" депутатът Пламен Христов от "Воля". 

"Това в момента не можем да си го позволим. При положение, че съвсем скоро дадохме възможност на правителството да изтегли допълнителен дълг, който да е в рамките на 10 млрд., тези пари, който ще харчим за военна техника, в момента са абсолютно необходими и е наложително да бъде наложен мораториум", обясни Христов за Bulgaria ON AIR.

Дали ще е разсрочено или не, това са ненужни плащания, добави гостът.

"От "Воля" считаме, че модернизирането на армията е нещо задължително, необходимо, но ние трябва да имаме приоритети. Това не е приоритета в момента. Говорим за кризисни мерки", посочи още депутатът.

По думиге му всички се състезават да даряват, за да може после медиите да ги отразят. Христов е на мнение, че благотворителната дейност не е само финансиране и предоставяне на парични средства, а и много работа, която да помага на хората в момента, да открива нуждите, които се променят ежеминутно. 

Фармацевтичният бизнес и бизнесът за горивата са особено важни сега, подчерта Христов. 

Вижте целия разговор във видеото.

Снимка: БГНЕС

Хареайте страницата ни във Facebook ТУК