Пратихме 32 тона храни в ОАЕ, те ни отвърнаха с 15 тона медицински консумативи

Коронавирусът взе нови жертви у нас

13.04.2020 | 12:48 Редактор: Искра Ангелова

Две български компании са направили бартер с Обединените арабски емирства. Страната ни е предоставила 32 тона храни срещу 15 тона медицински консумативи.

"Сега бизнесът показва, че е разбрал мотивите на правителствата и правят най-важното - помагат на нашите народи", заяви министърът на икономиката Емил Караниколов.

Държавният министър в правителството на ОАЕ Ахмед Али Ал Сайег каза, че оценяват този жест на българската страна. 

"Този взаимен жест още повече усилва връзките между двете страни", посочи още той.

А на този фон коронавирусът взе нови жертви у нас, сред тях и 38-годишен мъж, който е бил без придружаващи заболявания. Но добрата новина е, че има и нови излекувани.  Две големи кампании по откриване на новозаразени и преболедували от Ковид-19 текат в момента в страната. Изследват се жителите на Банско и Добринище, както и 200 военни, които са били на мисия по море.

"В Банско и Добринище вчера завърши за малко под 200 човека, продължава тестването. Другата голяма кампания е един от нашите кораби се завърна от учение, където са също близо 200 човека и подлежат на изследване", каза началникът на Щаба. ген.-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски.

Вижте повече в репортажа на Виктор Борисов.

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
1 rate up comment rate down comment 0
БГА
преди 4 години
Схемата е прозрачнаЕто така се изкарват откраднатите от режима и Мутрата мангизи+синтетични наркотици и се вкарват суровините за изготвянето им у нас. При това контрабанда на висша държавно ниво. Кой ще я гепи освен филанкишията.. Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 4 години
Ми чудесно, а какви точно консумативи? Сигнализирай за неуместен коментар