Проф. Габровски: Има опасност от втора вълна, следващите седмици - критични

Спекулации са предположенията, че много са изкарали вируса януари и февруари, посочи той

13.04.2020 | 09:45 Редактор: Тодор Петров

Ако сега мерките се разхлабят, ситуацията може да се влоши. Причината в България да има по-малка заболеваемост са взетите навреме мерки. Спекулации са предположенията, че много са изкарали вируса януари и февруари. Бързите тестове го доказаха. 

Това коментира в предаването "Опорни хора" проф. д-р Николай Габровски. Зам.-председателят на БЛС и началник на клиниката по неврохирургия в "Пирогов" настоя:

Останете си вкъщи! Следващите седмици ще бъдат критични.

"Все още не знаем защо пациенти без придружаващи заболявания развиват тежка симптоматика. И това е голям проблем. Няма лекарство срещу коронавирус, има такива, които повлияват добре на заболелите. Съществува реална опасност от втора вълна", предупреди проф. д-р Габровски от ефира на Bulgaria ON AIR.

Вижте целия разговор във видеото.

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
2 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 4 години
От къде толкова професор в таз малка България. Сигнализирай за неуместен коментар
2
3 rate up comment rate down comment 3
Коментиращ
преди 4 години
Чичко, ако са спекулации твърдянията, че много хора сме го изкарали, нека държавата да направи изследвания на населението за антитела. Защо не го прави? Защото тогава истината ще лъсне - да, много хора са го минали и то без проблеми. А вие си стойте вкъщи, както призовавате - без работа и въздух, ако искате и до живот. Няма да липсвате. Сигнализирай за неуместен коментар
1
3 rate up comment rate down comment 2
Ради
преди 4 години
Ама то и от трета вълна ще има после опасност. Не може все така да си седим затворени. Сигнализирай за неуместен коментар