Лекари от цялата страна аплодираха всички, които си стоят вкъщи (+ВИДЕО)

"Благодарим Ви, че избрахте живота", написаха медиците от "Пирогов"

13.04.2020 | 07:10 Редактор: Искра Ангелова

Лекари от цялата страна аплодираха хората, останали си вкъщи. В неделя точно в 21.00 ч екипите на много болници в страната излязоха пред лечебните заведения, за да благодарят на всички, които проявяват отговорност и солидарност.

Медици от "Пирогов" излязоха пред входа на болницата, за да отправят аплодисменти към всички, които стриктно спазват мерките за сигурност. 

"Ние лекарите, медицинските сестри, санитарите и всички служители на първа линия, обещахме че в 21 часа ще ръкопляскаме на всички хора, които останаха вкъщи. Благодарим Ви, че избрахте живота! Благодарим Ви, че мислите и за нас", написаха медиците от "Пирогов" във Facebook страницата на лечебното заведение.

Същото направиха и лекарите от ВМА, които лекуват едни от най-тежките случаи на болни от Ковид-19 у нас.

Лекарите от бургаските болници също аплодираха бургазлиите, които проявяват отговорност. В акцията се включиха и медиците от УМБАЛ "Света Марина" - Варна. 

Жестът на лекарите е препратка към аплодисментите, които още в началото на епидемията хората отправяха от балконите си към всички медици на първа линия.

Вижте повече във видеото.

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 4 години
Уникално, браво! Заслужават огромно уважение Сигнализирай за неуместен коментар