Ресторант доставя "невидима вечеря" на 30 незрящи възрастни

Кампанията започва в началото на следващата седмица

11.04.2020 | 20:20 Редактор: Наталия Тотева

През ноември 2018 г. в "Новините ON AIR" ви разказахме за първия ресторант на тъмно на Балканите, в който персоналът се състои от изцяло незрящи хора. Всеки, който реши да го посети, вечеря в абсолютен мрак.

Година по-късно, заради ситуацията с Ковид-19, ресторантът е от хилядите, затворил врати и преформатирал бизнеса си в доставки. И все пак е един от малкото, които стартират кампания, точно толкова нестандартна, колкото е и изначалната концепция на заведението. Каузата се нарича "Невидима вечеря".

"Идеята е да организираме доставка на топла вечеря супа, основно и десерт за 30 незрящи възрастни хора до домовете, за да можем да избегнем да излизат, да пазаруват. За нас те са най-рисковата група", посочи собственикът на ресторанта Пламен Веселинов.

Кампанията започва в началото на следващата седмица и ще обхване най-вече възрастни хора.

Един от доброволците е Емил Николов от Университетски аварийно-спасителен отряд. Екипът ни го последва до един от адресите в столичния квартал "Младост 1", изненадвайки 70-годишната Христина Иванова.

От екипа на ресторанта казват, че в момента могат да раздадат безплатен обяд в рамките на седмица, но ако получат подкрепа от страна на бизнеса, то каузата може да продължи до края на извънредното положение.

Вижте още в репортажа на Божила Симова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК