Мутафчийски е рейтингов феномен, смята политолог

Според Димитър Ганев икономическата криза ще изпита повишения рейтинг на властта

09.04.2020 | 21:25 Редактор: Александра Иванова

52% от хората одобряват действията на правителството в битката с коронавируса. Това сочи проучване на социологичексата агенция "Тренд". След пандемията от Ковид-19 правителството е повишило рейтинга си, обяви политологът Димитър Ганев в "Денят ON AIR". 

"Когато има външна заплаха, това води до вътрешна консолидация. Това е закон в политиката. В случая консолидацията е зад мерките на Оперативния щаб и властта", обясни Ганев. 

По думите му този рейтинг е "кризисен". А властта ще трябва да го запази за следващите месеци. Защото когато свърши епидемиологичната криза, ще настъпи икономическата. И съществува риск натрупалият се рейтинг да падне.
 
"В една криза като сегашната се печели рейтинг. В една криза като икономическата - се губи", разясни политологът.

Според Димитър Ганев генерал Венцислав Мутафчийски е рейтингов феномен. Спрямо проучването на "Тренд" той е спечелил 66% от одобрението на хората. А премиерът и президентът го следват.

"Това, което е интересно за мен като изследователско наблюдение е, че в рамките на един месец генерал Мутафчийски успя да стане едно от най-разпознаваемите лица в България", отбеляза Димитър Ганев.

Политологът прогнозира, че след коронавирус кризата ще заживеем в един различен свят, различна Европа и различна България.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК