И мотористите се включват в борбата с Ковид-19

Федерацията по мотоциклетизъм даде началото на каузата "Помощ на две колела“

10.04.2020 | 14:10 Редактор: Ивет Арабова

В дните, в които особено важно е всички да си подадем ръка, Българската федерация по мотоциклетизъм създаде доброволческа инициатива, в която всеки моторист може да се включи. Каузата носи името "Помощ на две колела“ и обединява, както професионални състезатели, така и свободни мотористи. 

"Решихме да се обединим в тези смутни времена и да покажем, че не сме само донори, както често ни наричат. Ние сме донори на кръв, на лекарства, на храна", казва вицепрезидентът на БФМ Даниел Капсъзов.

Мотористите раздават стоки от първа необходимост на голям периметър от нуждаещи се. Лилия Осойска и Миглена Пушкова са сред първите доброволци, които раздават директно до домовете на многодетни семейства.

"Особено сега е много нужно да се опитаме да бъдем полезни на обществото“, казва Лили, която е един от създателите на групата, обединяваща жените мотористи у нас.  

През следващите дни предстоят и още раздавания, включително и на незрящи, а от Федерацията призовават повече фондации да вземат участие, за да се помогне на по-голям набор от хора.

Повече вижте в репортажа на репортера Божила Симова и оператора Петър Симеонов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК