Марешки: Няма как да се спаси безработицата

Президентът си изтърва нервите, заяви лидерът на "Воля"

07.04.2020 | 21:33 Редактор: Юлия Христова

Депутатите и министрите ще останат без заплати за времето от 1 април до края на извънредното положение. Това приеха народните представители след над 10-часови дебати в Народното събрание.

Президентът си изтърва нервите, заплатата за март отдавна съм я дарил за "Пирогов", 50 000 лева ще даря и на храм-паметника "Св. Ал. Невски", което ми е годишната заплата. Ние сме от 13 март в извънредно положение и смятам, че това за заплатите е нормално да важи оттогава. Това каза за "Денят ON AIR" депутатът и лидер на "Воля" Веселин Марешки.

Трудно е в момента да се направят мерки на всички в бизнеса. След корекцията и решението за осигуровките е много по-работещо решението, смята той. 

"Естествено, че ще има някой за когото да не стигне", посочи още Марешки за Bulgаria ON AIR.

По думите му разходите трябвало да се приоритизират, някои можело да бъдат отложени и парите да се прехвърлят за справяне с кризата. 

"Няма как да се спаси безработицата, извънредното положение ще спре все някога, но с него икономическата криза няма да си отиде. Летният сезон е трудно да просъществува, това ще е голяма криза за българската икономика и бюджета", допълни депутатът. 

Според него предстои голяма криза в БСП, това била умираща партия, която е вредна за България. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК