Щабът провери спазват ли пазарите мерките срещу заразата

Търговците смятат, че хората ще започнат да пазаруват без притеснение

07.04.2020 | 20:10 Редактор: Искра Ангелова

Представители на Националния оперативния щаб за борба с коронавируса днес провериха кооперативни пазари в няколко града в страната. Целта – да се следи за спазването на мерките за сигурност, които се въвеждат по тържищата.

Главният държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев посети Стара Загора, където се запозна с организацията на работа на кооперативния пазар и подчерта, че такива пазари трябва да работят при мерки за дистанция.

"Това по никакъв начин не пречи на изолацията на карантината и смятаме, че не е нещо, което може да се отлага във времето. Сега е точно подходящият момент, не трябва да го изпускаме", каза д-р Кунчев. 

Пазарът в Стара Загора се дезинфекцира на всеки четири часа. А търговците се радват на подкрепата и смятат, че хората ще започнат да пазаруват без притеснение, иначе са претърпели загуби. 

"Ние работим, ама няма кой насреща. Те хората са запрени в селата и няма кой да дойде да си купи", каза един от продавачите.

Жена от пазара пък добави, че продукцията им трябва да се продава, въпреки че хората са се изпокрили заради вируса. 

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК