Над 700 камери ни следят в метрото за спазването на дистанция

От "Метрополитен" регистрираха 7 пъти по-малко пътници

07.04.2020 | 16:15 Редактор: Ивет Арабова
Над 700 камери ни следят в метрото за спазването на дистанция

С над 700 камери разполага столичното метрото, с които вече ще се следи и дистанцията между хората във връзка с ограничаване на разпространението на коронавируса. Това съобщи шефът на "Метрополитен“ Стоян Братоев пред „Монитор“.

На пероните ще се наблюдава на какво разстояние са хората един от друг. Братоев уточни, че в момента средно на станциите на метрото има по 10-20 камери. Допълнително видеонаблюдение във влаковете няма да бъде поставяно.

От "Метрополитен“ ще използват и предупредителни гласови съобщение по радиоуредбата на метрото. На екраните в подземната железница пък ще се излъчват инструкции за безопасност.

Това са поредните мерките, които столичното метрото взима срещу разпространението на Ковид-19. В края на март по разпореждане на кмета на София Йорданка Фандъкова бяха пуснати в движение допълнително 7 влака, за да се избегне струпването на хората. Те се движат в по-натоварените часове сутрин и вечер, с което от кметството осигурява интервал на движение от 4,5 минути, вместо на 6 минути. От "Метрополитен" пък регистрираха 7 пъти намаление на пътниците в метрото. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК