Борисов: Радев говори нелепици! Да наложи вето, ще извадя ГЕРБ от залата

Премиерът отговори на изявлението на президента по повод извънредното положение у нас

03.04.2020 | 14:23 Редактор: Искра Ангелова

Премиерът Бойко Борисов отговори на изявлението на президента Румен Радев по повод извънредното положение у нас.

"Аз сутринта му се обадих, за да му изкажа съболезнования, в чисто човешки план. Просто се чудя в ден, в който баща ти е умрял, да говориш нелепици. Просто приемам, че всички тези нелепици, които е казал, защото цял свят е направил като нас, ЕК прие варианта 60/40, стотици фирми вече са се записали. Можем много да отговаряме, но в такъв тежък за него ден, аз не бих си го позволил, нямам такъв морал", заяви премиерът.

Борисов каза, че ако президентът счита, че извънредното положение е нещо различно, да му наложи вето. Аз ще извадя ГЕРБ от залата, да уморим народа, предупреди той.

"А иначе бих казал за мерките - един родител, който си обича децата, когато трябва да го заведе на ваксина или когато трябва да го заведе на зъболекар, детето плаче, дърпа се, страх го е, но истинският родител знае, че само това може да му спаси живота за в бъдеще и то да е здраво. И колкото и на майката, и на бащата да им е криво, че това дете страда, те го завеждат и правят тези манипулации. Това мога да кажа", категоричен е премиерът.

Борисов сравни Радев с дърта свекърва, която само ходи след тях.

"Ние обикаляме България, за да възстановим производството, да дадем бизнес, да им дадем поръчки, хляб да ядат. И някой излезе, дали му там листчето, каже пет приказки и се прибере", допълни още той.

Припомняме ви, че по-рано днес президентът Румен Радев направи изявление, в което категорично заяви, че извънредните ограничения забавят ръста на заболеваемостта, но доведоха до обществена парализа и отключиха безпрецедентна социална и икономическа криза.

Вижте повече в репортажа на Сергей Тодоров.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК